Floor Ziegler

Floor Ziegler legt verbindingen tussen mensen, vormt gemeenschappen en initieert (culturele) ontmoetingsplekken. Zij is de verbinder tussen de systeemwereld en leefwereld – tussen actieve bewoners, ondernemers, ambtenaren en wethouders.
Floor Ziegler was zakelijk leider en coach in de wereld van de klassieke muziek voordat ze door het Amsterdams Fonds voor de Kunst werd gevraagd om Cultuurverkenner te worden in haar eigen Stadsdeel Amsterdam Noord. Hier was zij initiatiefnemer van de Noorderparkkamer, Noorderpark Trust, Broedstraten en Broedplaats het Concertgemaal. Ook werkte zij aan Broedplaats Ondertussen in Amsterdam Centrum voor kunstenaars met en zonder vluchtelingen achtergrond. Zij spot zij leegstaande plekken, bijzondere pleinen of parken waar zij vervolgens de lokale community aan verbindt. Voorbeelden van projecten die onder meer vanuit haar wandelingen zijn ontstaan zijn onder andere: Voor-de-Straat, Culturele Hoofdstraat en Broedstraat Vogelbuurt in Dordrecht, Souvenirwinkel Leeuwarden, Wijkonderneming voor Kinderen in de wijk Lindenholt in Nijmegen, Dorpsambassade en Concert-Kerken-Plan in Alblasserdam.
Floor Ziegler voert opdrachten uit voor uiteenlopende partijen die verbinding zoeken met de samenleving. Hiernaast heeft zij, in opdracht van het Ministerie van Binnenlandse Zaken (Agenda Stad) en ondersteund door Stichting Doen, haar kennis en ervaring gedeeld met andere Nederlandse steden. Zij is lid van de Raad van Toezicht van Pakhuis de Zwijger.
In 2012 werd Floor Ziegler genomineerd als ‘Amsterdammer van het Jaar’. In oktober 2016 presenteerde zij haar publicatie ‘Wegwijzer voor het Stadmaken’ in Pakhuis de Zwijger.