Laetitia Ouillet

Laetitia Ouillet is directeur van de Strategic Area (SA) Energy van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e). Zij was sinds 2013 directeur Corporate Strategie bij energiebedrijf Eneco. In die hoedanigheid ontwierp ze in 2015 voor de Eneco Groep een nieuwe toekomststrategie om te zorgen voor meer ruimte voor innovatie en nieuwe diensten.
Laetitia Ouillet studeerde Economie en Applied Economics aan de Franse Université Paris Dauphine en behaalde een postgraduaat Strategic Business Analysis en haar Master in European Environmental Regulation aan de Lancaster University in Engeland. Ze volgde een postacademische specialisatie Nederlands en Europees Mededingingsrecht aan de Grotius Academie.
Laetitia Ouillet heeft een stevige track record op de energiemarkt. Ze is mede-oprichtster van SQ Consult (2009), een internationaal netwerk van experts op het gebied van energietransitie, duurzaamheid en klimaatbeleid. Daarvoor heeft ze in diverse functies zeven jaar voor energiebedrijf Nuon gewerkt. Ze was daar onder meer Manager Strategy en Business planning binnen de afdeling Marketing and Sales en Manager Regulatory and Governmental Affairs binnen het Merger and Acquisition team.