Marja Elsinga

Marja Elsinga is hoogleraar Housing Institutions & Governance aan de faculteit Bouwkunde en Architectuur van de TU Delft. Zij is een expert in vergelijkend huisvestingsonderzoek en leidt internationale en interdisciplinaire onderzoeksteams. Ze heeft meer dan twintig jaar ervaring in het contract onderzoek voor de Europese Commissie, de Nederlandse centrale en lokale overheden, het Vlaams Expertisecentrum voor Wonen, woningcorporaties en kredietverstrekkers.
In de praktijk heeft zij diverse functies op het gebied van wonen met betrekking tot welzijn, zoals het bestuur van de Nederlandse vereniging van huurders, de deskundige raad voor de beoordeling van woningcorporaties en de European Federation for Living. Ze begeleidt promovendi uit verschillende landen op het gebied van huisvesting, is gasthoogleraar aan de  East China Normal University en startte een mastercursus huisvestingsbeleid aan de Tongji University in Shanghai in China. 
Marja Elsinga is als (hoofd)redacteur betrokken bij een aantal tijdschriften en ze is voorzitter van het bestuur van DEWIS (Delft Women in Science).