Rob van Aerschot

Rob van Aerschot is programmamanager landschap bij de Metropoolregio Amsterdam en Agent van de Stichting Landschapstriënnale. In 2017 organiseerde hij de Landschapstriënnale in de Metropoolregio Amsterdam. Met het programma landschap geeft hij vorm aan de positionering en ontwikkeling van de landschapppen in de metropoolregio in relatie met de grote opgaven van het moment.
Hij was tot 2017 integraal verantwoordelijk voor het concept en de ontwikkeling van PARK21, een agrarisch areaal van 1.000 ha tussen Hoofddorp en Nieuw Vennep dat vorm krijgt als een vrijetijdslandschap in het hart van de polder. Van 2007 tot 2011 gaf hij vorm aan het gemeentelijke projectmanagement bij de ontwikkeling van de Westflank in de Haarlemmermeer,  coördineerde de ontwikkeling van de groenprojecten in het kader van HaarlemmermeerGroen en verzorgde de heroriëntatie op de ontwikkeling van het tuinbouwgebied PrimAviera (2012).
Rob van Aerschot werkte van 1991 tot 2007 bij het Projectmanagementbureau van de gemeente Amsterdam o.a. als programmamanager voor de stedelijke vernieuwing in de Westelijke Tuinsteden (Delflandplein/Staalmanpleinbuurt), projectmanager bij het IJ-oever project (o.a. Westerdokseiland en het Nemo), programmamanager herstructurering Sportaccommodaties Zaanstad, projectmanager Vondelpark en projectmanager stadsvernieuwing in de Oostelijke Binnenstad (Plantage/Weesperbuurt, Oostelijke Eilanden).
In 2002 organiseerde hij de expositie Landschap van Ruisdael in het Architectuurcentrum Haarlem (ABC), aansluitend bij de tentoonstelling van werken van Jacob van Ruisdael in het Frans Hals Museum.  
Rob van Aerschot studeerde als planoloog af aan de Universiteit Nijmegen.